Resa i Sydkorea


Här hittar du tips på vad som finns att se och göra i Sydkorea, till en början främst Seoul med omnejd. Vi börjar med att lista några sevärdheter och berätta hur det är att åka buss i Seoul.

Sevärt i Seoul
Buss i Seoul

Vi vill gärna att du delar med dig av dina upplevelser till våra läsare. Skicka dina tips och berättelser till oss. Målet är att samla de bästa sevärdheterna och aktiviteterna så alla hittar något nytt att uppleva på nästa resa.

Tack till Håkan och Linda som generöst delar med sig av sin reseberättelse från sommaren 2006 då de deltog i en återresa med Adoptionscentrum. Hela deras berättelse kryddad med många bilder finns på www.kjellman.se.

Resa med barn


Det är mycket lätt att resa med barn i Sydkorea, barn är välkomna överallt och det känns tryggt och säkert.

Det är ovanligt att se barnvagnar på gatorna i Seoul även om det numera förekommer, främst i parkerna och på de centrala shoppinggatorna. Vi har vid våra resor haft med en lätt sulky/paraplyvagn till minsta barnet, i åldern två-tre år, och det har fungerat bra även om man får bära vagnen upp och ner för långa trappor i tunnelbanan. Vissa dagar lämnade vi vagnen på hotellet och det kändes lite friare att inte ha den att tänka på.
Made with RapidWeaver Made with TextMate Made on a Mac